Dagligdagen i børnehaven

Børnehaven er fysisk opdelt i 3 grupperum med tilhørende garderober, samt et fællesrum kaldet Mælkevejen. Vi arbejder både med hjemmegrupper (2,5 – 5 år) samt på tværs af grupperne. Sidstnævnte kalder vi udegrupper og de kan være både aldersopdelte, kønsbestemt eller fordelt efter andre kriterier. Dette gør vi for at støtte og give muligheder for projekter og aktiviteter samt stille krav ud fra alder og behov. Vi er i grupperne dagligt sammen med faste voksne.

Børnehavens dagligdag:

Kl. 6 .30 –7.30
Vi åbner på Klokkeblomsten (i vuggestuen), hvor børnene skal afleveres, og fra kl. 7.30 er børnene tilbage i børnehaven. Vi tilbyder morgenmad mellem 6.45-7.30. Dette måltid består af havregrød, havregryn, havrefras og kokos. I Kasserollen har vi valgt ikke at servere sukker til morgenmaden, samt minimere sukkerforbruget mest muligt, dette bunder i ønsker om at påvirke børnene om sunde kostvaner i en tidlig alder. Børnene kan vælge mellem mælk og vand til dette måltid. Der er altid kaffe/te til forældre og personale.

7.30-9.30
Vi starter dagen i fællesskab med at gøre børnehaven klar. Vi lægger vægt på at give børnene en god start på dagen med småsnak om hvordan morgenen er gået, er der sket noget spændende osv. ligesom det er vigtig at give personalet besked, hvis der har været noget udsædvanligt med barnet om natten. Det er vigtigt at barnet siger farvel til jer og ser jer gå, så det ikke bagefter bliver urolige og ikke forstår hvor I blev af. Nogle børn vil selv vinke/sige farvel, andre vil gerne have en hånd, vores vinkevindue er i køkkenet og det er herfra der kan vinkes farvel. Hvis jeres barn var ked af det, da I gik, er I altid velkomne til at ringe senere og høre hvordan det går. De børn der har spist eller har sagt farvel, kan lege/være hvor de har lyst, frem til kl. 9.30. Kl. 9.30 er alle børn og voksne mødt ind, hvis jeres barn kommer senere bedes I aftale det med de voksne som er I jeres barns gruppe af hensyn til planlægningen.

Kl. 9.30 –12.30
Vi tilstræber at mødes i vores grupper hver dag kl. 9.30,der kan dog være ferier, sygdom, eller andet som gør at vi først mødes i grupperne kl. 11.00. Hver mandag er der fælles udedag, hvor vi laver forskellige aktiviteter, mad over bål, snittes i træ, boldlege o.s.v. Tirsdag, onsdag og torsdag er gruppedage, nogle dage vil være planlagte aktiviteter andre kan være mere spontane. Vores aktivitetsplaner hænger på de respektive opslagstavler. Ca. kl. 11.00 er alle børn og voksne med til at rydde op i de grupper/rum de har leget i, så vaskes der hænder og alle samles på stuerne. Hver dag er der 2 børn og 1 voksen, der gør madvognen klar til frokost, og siger ”vær så god ”. Børnene øver sig i at hælde vand op pakke mad ud, rydde op efter sig osv. Vi mener det er vigtig, at børnene inddrages i så meget som mulig omkring sig selv. Det at være selvhjulpen er med til at skabe nogle stærke og selvstændige børn, der kan mærke sig selv og sit behov. Børnene vælger selv i hvilken rækkefølge, de vil spise deres mad, og hvor meget. Det mad der ikke er spist, bliver puttet ned i madkassen igen, så mor/far kan se hvor meget der er spist. Det er det vigtigt at I som forældre bakker op om sunde kostvaner, derfor så sunde ting som muligt i madpakken. Vi opfordrer til, at der ikke er slik og kager i madkassen, det er også børnehaven der sørger for drikkelse derfor minus juice og saftevand med. Børnene kan også vælge at spise de sidste madder senere evt. til eftermiddagsmaden, ligesom nogle børn vælger at spise en mad i løbet af formiddagen. Efter frokost går alle ud og leger. Vi mener at alle børn har krav på frisk luft hver dag. Vi tilstræber at sovebørn kommer ud enten formiddag eller eftermiddag.  Vi hjælper gerne børnene med af og på klædningen, men vi opfordrer dem til at øve sig og blive selvhjulpne. Blebørnene bliver skiftet og sovebørnene bliver gjort klar til sovetimen. Sovebørnene sover til ca. kl. 14.00.

Kl. 14- 17
Fra kl.14 er der et lille eftermiddagsmåltid i hjemmegrupperne eller på legepladsen. Her spiser børnene deres medbragte frugt samt hjemmebagt brød som Tina, vores madmor bager til børnehaven hver dag. Om eftermiddagen kan børnene lege, lave forskellige aktiviteter i deres hjemmegrupper eller hvor vi i fællesskab finder ud af de har lyst til at være. Dog hvis vi er ude, skal alle være ude, vi har om sommeren, altid en stue åben i middagsstunden mellem kl. 12 – 15, hvor børnene kan søge skygge. Er det meget varmt er alle inde i middagsstunden. Alle børn bliver smurt ind i børnehavens solcreme, efter frokost, I skal selv smøre jeres børn om morgenen inden de kommer i børnehave. Ved 16-tiden lukkes nogle af grupperummene af og vi samles i enten Mælkevejen eller på en af stuerne, eller sammen med vuggestuen.

kl. 17.00
Kasserollen lukker. Børnene skal være hentet og have sagt farvel senest kl. 17.00. 

 

Afkrydsning/ Aflevering/ Afhentning:

I Mælkevejen eller på legepladsen hvis vi er ude ligger der afkrydsningssedler, hvor I skal sætte X, når i kommer og går. Det er vigtigt at det kun er de voksne der krydser ind og ud. Her kan også skrives beskeder, hvis der er noget vi skal vide om barnet, er der andre voksne der henter, eller de skal med andre hjem osv. Det er meget vigtigt at I får sagt farvel til en bestemt voksen, også kaldet ”farvelvoksen” når I går. Hvem det er, kan I se på tavlen der er over afkrydsningslisterne i Mælkevejen.

Legeplads

Vi er ude på legepladsen stort set hver dag, det elsker vi! Det sker ofte, at børnene er meget våde og mudrede, når de kommer ind fra legepladsen. Vi opfordrer forældrene til at sørge for, at der altid er nok skiftetøj i barnets garderobe. Vi lærer børnene at mærke efter om de har våde sokker, er kolde m.m. og selv finde deres sutsko, samt huske at tage dem på. Tøj og støvler skal sættes på plads, og oprydning hører med til dagens dont i børnehaven. Husk at vi har glemmekasser i Mælkevejen.

Legetøj

Børnehaven påtager sig ikke ansvaret for privat legetøj der bliver væk eller går i stykker.

Madpakker

Alle børn skal medbringe en madpakke. Børnene må tage en mad fra madpakken, når de føler trang dertil, og dette sker tit midt på formiddagen, eller sidst på eftermiddagen. Vi lærer børnene at mærke efter, om de er sultne og tørstige, derfor er det vigtigt at der er en ekstra mad med. Drikkelse søger børnehaven for.


Kontakt børnehaven

Galaksen: 49 28 43 57

Stjernerne: 49 28 43 58

Himmelstuen: 49 28 43 56