Dagligdagen i vuggestuen

Grupperum

 I vuggestuen er der 3 grupperum; Solsikken, Klokkeblomsten og Anemonen. Hvert barn har sin egen garderobeplads, som er i forbindelse med det grupperum som barnet er tilknyttet.

Mad

Der er fuld forplejning, dvs. at vores køkkenassistent tilbereder al maden til os. Hvis der er mad barnet ikke kan tåle bliver der selvfølgelig taget hensyn til dette. I den forbindelse er det naturligvis vigtigt, at I fortæller os hvis der er særlige hensyn omkring maden for dit barn.

Sutter

Når barnet kommer om morgenen hænger I barnets egen sut på klemmen ved kassen.

Afkrydsningslister

I hvert grupperums garderobe ligger der en afkrydsningsseddel, hvor I hver morgen skal skrive jeres barn ind, samt skrive afhentningstidspunkt.  I vil på listen kunne læse om barnets sove tider, den pågældende dag. Hvis I har beskeder til stuens medarbejdere kan I skrive dette på afkrydsningen.

Vuggestuens dagligdag

MORGENMAD:
Vi åbner på Klokkeblomsten, og fra kl. 8.00 er børnene på egne stuer.  Vuggestuen tilbyder morgenmad mellem 6.45-7.30. Dette måltid består af havregrød, havregryn, havrefras og kokos. Børnene kan vælge mellem mælk og vand til dette måltid. I Kasserollen har vi valgt ikke at servere sukker til morgenmaden, samt minimere sukkerforbruget mest muligt, dette bunder i ønsker om at påvirke børnene om sunde kostvaner i en tidlig alder. Der er altid kaffe/te til forældre og personale.

MORGENSAMLING:
Kl. ca.9. holder vi morgensamling. Her synger vi og snakker om hvem der er kommet og ikke kommet, snakker om dagens aktiviteter, små som store begivenheder. Vi prøver at lære børnene at lytte til hinanden. Det er en god måde for gruppen at blive samlet på og komme i gang med dagen. Efter snak og sang spiser vi brød og frugt og får lidt vand at drikke. Vi beder jer om at respektere denne stund ved at aflevere barnet inden kl. 9.00 eller efter 9.30.  Det er vigtigt at få sagt godt farvel til sin mor og far og det kan være svært som voksen at rejse fra samlingen uden at denne afbrydelse får indvirkning på resten af børnegruppen. Hvis man har brug for en særlig aftale nogle dage eller i en periode kan dette aftales med stuens voksne. Fra kl. 9.30-11.00 foregår dagens aktiviteter, det kan være små ture i nærmiljøet, tegne, male, lege med vand osv. Disse aktiviteter kan foregå på tværs af stuerne, og andre gange kan det foregå på egen stue.

FROKOST:
Alle børn vasker hænder og får hagesmæk på inden vi spiser. Vi synger og hygger inden maden, de voksne sætter maden på bordet, imens henter børnene selv bestik, krus og tallerken.  Efter frokost bliver alle børn puttet enten i krybbe eller på madras for de børn som sover inde. I middagsstunden afvikler personalet pauser på skift. De børn, der har sovet eller ikke sover til middag leger på Anemonestuen.

EFTERMIDDAG:
Når børnene har sovet spiser de et eftermiddagsmåltid ca. kl. 14.00 , som indtages på egne stuer. Derefter, afhængig af vejret, leger vi enten inde på stuerne eller på legepladsen.

 


Kontakt vuggestuen

Solsikken: 49 28 43 52

Klokkeblomsten: 49 28 43 54 

Anemonen: 49 28 43 53