Kost

Kostpolitik

Vores køkken står for det sunde økologiske og varierende måltid, hvor maden bliver tilberedt fra bunden, af gode, gerne danske, råvarer.

Menuen vil være en blanding at traditionel dansk mad og udenlandsk inspireret mad. Hjemmebagt brød, fuldkorn og gnave-mad der også er godt for mundmotorikken.

Måltiden vil være æstetisk serveret for at skærpe barnets sanser, og det vil være velsmagende, farverigt og af en god konsistens for optimal nydelse. Salt og sukker bruges med måde, og vi bruger citron, hvidløg og friske krydderurter som naturlige smagsforstærkere.

Personalet deltager i det fælles måltid med pædagogisk sigte. Vi styrker barnets selvværd og færdigheder, ved at lade børnene selv øse op, smøre brødet og deltage i borddækning samt afrydning efter måltidet. Vi arbejder med barnets kulturelle udvikling, og barnet lærer madskik og glæden ved fællesskabet. Naturligvis tager vi hensyn til evt. allergier og religion. Henvend jer til personalet herom.

Vi har opnået Sølv mærke i økologi, som gives af Fødevarestyrelsen, når der dokumenteres 60-90% økologi. Vi stræber naturligvis efter Guld mærket  :)

Vi følger Fødevarestyrelsens kostråd:

-          Spis varieret og vær fysisk aktiv

-          Minimere salt og sukker

-          Spis frugt og grønt dagligt

-          Spis groft

-          Drik vand

-          Spis mere fisk

-          Mindre mættet fedt

Dagens gang:

Morgenmad kl. 6.45-7.30         Havregrød, havregryn, rugfras, kokosmel, mælk

                                             og knækbrød

Formiddagsmad kl. 9.00           Frugt, groft brød og vand

Frokost kl. 11.00                      Ugentlige menuer

-          Mandag: grød eller suppe

-          Tirsdag: vegeter

-          Onsdag: fisk

-          Torsdag: kød

-          Fredag: smør-selv dag med hjemmelavet pålæg samt hjemmebagt brød.

           Derudover ost og gnavegrønt.